Skip to content →

Latest posts

Институциите ги слушнаа младинските организации

Изминатиот период интересни активности се случуваа во Македонија. Нов Закон за данок на личен доход се подготвува во Македонија. Како дел од предлог Законот во…

Leave a Comment

Започна процесот на консултативни процеси за важноста за постоење на Национални стандарди за квалитет и Национално портфолио за младинска работа

Младинската работа во Македонија има потреба од поставување на стандарди за квалитет за да се осигураме дека младите ја добиваат поддршката каква што заслужуваат кон…

Leave a Comment

Презентирана платформата за младински политики ЈутВики (Youth Wiki)

Мината недела се одржа презентација на платформата за младински политики ЈутВики (Youth Wiki), каде беа дискутирани тековните процеси за млади во Македонија. Во панелот земаа…

Leave a Comment

Младите од Македонија заедно со владините институции работат на подобрување на младинските политики во земјата

Известивме неколку пати за спроведувањето на младинската гаранција во Македонија, која е единствената младинска политика во државата која ја имплементираат владините институции во соработка со…

Leave a Comment