Skip to content →

Zadnje mednarodno srečanje PYTBUL

V času od 21. do 25.11. 2016 je v Ljubljani potekalo zadnje srečanje mednarodnega projekta PYTBUL. Tisti, ki ste redno spremljali naš Knowledge Exchange Base že veste, da so v okviru projekta potekala tri mednarodna srečanja. Aprila v Beogradu, Srbija, septembra v Puli, Hrvaška, in zadnje srečanje, novembra v Ljubljani, Slovenija. Glavni namen srečanja v Ljubljani je bil, da vsi partnerji skupaj preverimo, kaj trenutno delamo na naših projektih, kakšni so naši načrti in cilji v prihodnosti, kaj smo dosedaj že naredili. Prav tako je bil namen srečanja, da partnerji iz tujine pobliže spoznajo, kako poteka delo na Zavodu Bobu, kakšne so prostorske kapacitete Zavoda Bob ipd. Prav tako je bil namen srečanja, da sooblikujemo celosten »multiplying« dogodek, da spoznamo različne metode dela v skupini, spoznamo različne poglede, različne ideje, ki so mnogokrat tudi kulturno pogojene. Prav tako pa smo se ves čas prijetno družili in spoznavali Ljubljano.

Mednarodno srečanje v Ljubljani je bilo vseskozi izredno intenzivno, dinamično, ustvarjalno ter tudi zabavno. Prostorska organizacija srečanje je potekala tako, da je dopoldanski del potekal v novem Mladinskem centru ULCA, popoldanski del pa na Zavodu Bob.

Prvi dan (21. 11. 2016) smo se vsi udeleženci preko različnih aktivnostih dodobra spoznali med seboj, prav tako smo na kratko predstavili intelektualne rezultate vseh treh vključenih organizacij. V popoldanskem delu smo se poljubno razdelili v dve delovni skupini, tako je bila tema prve delovne skupine priprava deklaracije, tema druge skupine pa je bila priprava prezentacije rezultatov vseh treh organizacij. Udeleženci, vključeni v drugo skupino, so si isti dan prav tako ogledali tudi lokacijo dogodka za razširjanje rezultatov, KUD France Prešeren. Na koncu je sledila še skupinska evalvacija. V prostem času smo si ogledali tudi Ljubljanski grad ter prostore Društva za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice.

Drugi dan (22. 11. 2016) je potekal že od zgodnjega jutra izredno delovno, vsaka skupina je ustvarjala na področju svojih tematik. V prostem času smo obiskali kreativni center Poligon in park Tivoli.

Tretji dan (23. 11. 2016) smo se skozi celoten dan in še pozno v noč intenzivno pripravljali na mednarodni dogodek, pripravili smo celotno sceno in ves potreben material dostavili v KUD.

http://mlad.si/wp-content/uploads/2016/12/Untitled1.jpg

Nastopil je četrtek (24. 11. 2016), »veliki dan«, mednarodni dogodek »Orodja za emancipacijo mladih pri (samo) zaposlovanju«. Glavni namen mednarodnega dogodka je bil širši publiki in pomembnim odločevalcem predstaviti in razširiti vse štiri intelektualne rezultate partnerskih organizacij, ki so vključene v mednarodni projekt PYTBUL.

Zadnji dan (25. 11. 2016) je potekala skupinska evalvacija celotnega tedna in sproščujoče druženje. Po končanem projektu nameravamo organizacije nadaljevati s sodelovanjem ter zgraditi širšo mrežo
mladinskih organizacij na področju bivše Jugoslavije.

Celotno srečanje je bilo imenitno, spoznala sem nove metode dela, nove ljudi, primere dobrih praks in se ves čas neizmerno zabavala. Hvala in se še vidimo!

Zapisala: Urška Peterca

Published in PYLE NEWS