Skip to content →

JANI LEBAN – KOT ODLIČEN TOLKALIST BI SE RAD UVELJAVIL NA SVETOVNIH ODRIH

Jani se je z družino tolkal prvič srečal pri osmih letih in kaj hitro spoznal, da šteje veliko več članov, kot samo navaden boben. To ga je postavilo pred sila zanimiv izziv: osvojiti tehnike čim večjega števila tolkal. S pridnim delom je hitro napredoval in začel nastopati na velikih odrih, tekmovati in posegati po najžlahtnejših odličjih. Prav zato se želi letos po maturi vpisati na akademijo v Münchnu ali na Dunaju, se izpopolnjevati na seminarjih priznanih tolkalistov in nekoč nastopati na svetovnih glasbenih odrih.

Se sprašujete, zakaj se je znašel na tem blogu v rubriki ‘Someone did it’? Ker je glasbenik, ki mu je že marsikaj uspelo.

Naj naštejemo nekaj njegovih dosežkov:

je prejemnik Škerjančeve nagrade (2016), 1. mesto, in posebne nagrade na mednarodnem tekmovanju v Povolletu v Italiji (2015), 1. nagrada, zlato priznanje in 2 posebni nagradi na državnem tekmovanju TEMSIG (2014), 1. mesto in srebrno priznanje na mednarodnem tekmovanju Svirel (2013), 1. mesto in posebna nagrada ter zlata plaketa na mednarodnem tekmovanju Svirel (2012), 1. nagrada in posebna nagrada ter zlata plaketa na državnem tekmovanju TEMSIG (2011), zlata plaketa na mednarodnem tekmovanju Svirel (2009), srebrno priznanje na državnem tekmovanju TEMSIG (2008).

In v letu 2016 mu je uspelo pridobiti največje število glasov v projektu Mladi upi! Več o njem preberite TUKAJ.

Published in SOMEONE DID IT